Ads Top

BMW en Allego presenteren slimme mobiliteitsoplossingen aan koninklijk paar

Woensdag gaven BMW en Allego in München een presentatie aan het Nederlands koninklijk paar en minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De bedrijven werken samen om e-rijders te voorzien van slimme laadoplossingen en diensten.

De ontmoeting was onderdeel van de Nederlandse handelsmissie, waarin diverse innovatieve Beierse bedrijven zich presenteerden aan het koninklijk paar en de minister. BMW en Allego gaven een presentatie over e-mobility. Een goed voorbeeld van een samenwerking tussen Duitsland en Nederland op het gebied van schone stedelijke mobiliteit.

Om het gebruik van elektrische auto’s te verhogen, is een betrouwbaar open laadnetwerk noodzakelijk. BMW koos Allego om de BMW-rijder te voorzien van slimme en betrouwbare laadoplossingen en -diensten. Allego ontwikkelt de laadinfrastructuur voor BMW's e-mobility dienst ChargeNow. Hiermee krijgen e-rijders toegang tot een uitgebreid laadnetwerk, cashless laden en inzicht via een app over hun auto en de locatie van de laadpunten. BMW en Allego gaven vandaag een demonstratie over hoe e-rijders de ChargeNow app kunnen gebruiken.

"We zijn trots op onze samenwerking met BMW en we waarderen hun leiderschap in het mogelijk en toegankelijk maken van e-rijden," zegt Anja van Niersen, CEO van Allego. "De markt voor e-rijden groeit en steeds meer partijen erkennen de noodzaak van een open oplaadnetwerk om duurzaam rijden meer algemeen aanvaardbaar te maken. Voor de e-rijder is het essentieel dat ze overal en wanneer ze maar willen hun auto kunnen laden. Clean e-mobility is nodig om zero emission, op plekken waar mensen wonen, aan te jagen. Door samen te werken kunnen we duurzaam rijden toegankelijker maken."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.