Ads Top

NLE gaat als eerste energie-bedrijf ook telecom aanbieden

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) gaat naast energie voortaan ook internet, televisie en telefonie leveren aan haar klanten. NLE spreekt over een Alles-in-1 aanbod.

Het nieuws dat NLE ook telecomprovider wordt, is vooral ingegeven door het ‘DNA’ van het bedrijf. 'Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden', zegt oprichter en CEO Harald Swinkels van NLE. 'Op de mobiele telecommarkt is behoorlijk wat concurrentie, maar dat geldt niet voor de markt van alles-in-1. Vroeger ging het om telefoontikken, tegenwoordig om databundels. Een databundel lijkt wat dat betreft op een kuubje gas. We zijn sinds de lancering tien jaar geleden exceptioneel gegroeid in aantallen én klanttevredenheid, we zijn er klaar voor.'

De afgelopen jaren is in de energiemarkt een daling te zien van het energieverbruik. Swinkels: 'Woningen worden steeds beter geïsoleerd en apparaten in huis zullen binnen circa tien jaar vrijwel allemaal connected zijn, verwachten we.' Het uitdagen van de telecommarkt past volgens Swinkels bij de toekomstvisie van het bedrijf.

NLE opent één loket en een app voor alle diensten: energie én telecom. NLE maakt voor de nieuwe dienst gebruik van het netwerk van KPN en zegt de telecomdiensten goedkoper te kunnen gaan aanbieden dan de grote aanbieders van alles-in-1. Swinkels: “Dat kunnen we doordat we slim inkopen en al heel veel klanten hebben. Verder hebben we geen erfenis en grote overhead zoals de telecommastodonten wel hebben. Wij zullen een goedkoper én beter alternatief gaan bieden.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.