Ads Top

Nieuwe zonneleningen voor Assenaren

In 2016 kunnen Assenaren weer een zonnelening aanvragen voor het aanschaffen van zonnepanelen. Na het succes van eerdere jaren stelt het college de raad voor om in 2016 een bedrag van ruim 410.000 euro beschikbaar te stellen. Als de raad hiermee instemt, verdubbelt de provincie Drenthe dit bedrag.

Met het stimuleren van zonne-energie wil de gemeente Assen een bijdrage leveren aan het stoppen van klimaatverandering. Hiervoor is begin dit jaar het scenario Klimaat Akkoord uitgewerkt. Volgens dit scenario zou over zeven jaar 16% van alle gebruikte energie in Assen duurzaam moeten worden opgewekt. Dit vraagt om  een investering van ongeveer 50 miljoen euro in zonnepanelen op daken van huizen en daarbovenop nog investeringen in zonneakkers en op bedrijfspanden..
Ook in 2015 konden Assenaren gebruik maken van zonneleningen. Hiervoor was bijna een miljoen euro beschikbaar van gemeente en provincie. Een groot aantal inwoners heeft van de regeling gebruik gemaakt.

Voor de zonnelening geldt een rentepercentage dat 3% lager is dan de marktrente, met een minimum van 0,5% exclusief afsluitkosten. Het geld dat inwoners terugbetalen vloeit terug naar de gemeente. Wanneer de zonneleningen kunnen worden aangevraagd, maakt de gemeente nog bekend via de gemeentepagina en de website.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.