Ads Top

IJsbeer gaat klanten helpen energie te besparen

Nuon en Get in the Ring organiseerden op 21 april samen de eerste Global Data Challenge voor start-ups. Start-ups met concrete, data-gedreven producten of diensten werden uitgenodigd hun oplossingen in te zetten voor onze klanten. Hyko sleepte met de ijsbeerlamp de eerste prijs in de wacht.

De ijsbeer van Hyko is een slimme, lichtgevende lamp die het energieverbruik in een huishouden real-time zichtbaar maakt en de app laat kinderen en volwassenen op een speelse manier omgaan met energie. Hyko mag met de ijsbeerlamp een pilot draaien bij Nuon. Gevraagd waarom Hyko de strijd aan wilde gaan om de samenwerking met Nuon te winnen, vertelt CEO Andriy Shmyhelskyy: “Energie is een onderwerp dat bij veel mensen heel laag op de agenda staat – het interesseert ze niet voldoende. Maar mensen spelen een centrale rol de nieuwe energiewereld. Hun deelname aan die nieuwe wereld is juist nodig om het energiebewustzijn te verhogen! Met Hyko richten we ons op een specifieke doelgroep met een hoog energieverbruik: gezinnen met kinderen. Kinderen leren hun ouders bewust om te gaan met elektriciteit, en andersom. En dat op een speelse, intuïtieve manier.”

Cindy Kroon, directeur Klanten bij Nuon was één van de juryleden en overhandigde de prijs. “Klanten van Nuon willen op een duurzame, comfortabele en betaalbare wijze kunnen leven, zonder daar zelf heel veel tijd en energie in te steken. Ze verwachten dat ze voor hun energievoorziening en slimme oplossingen bij Nuon in goede handen zijn”, legt Cindy uit. “Het verzamelen van data, het persoonlijke en klantgerichte maakten Hyko de verdiende winnaar van de eerste Nuon Global Data Challenge. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Hyko!”

De groei van hernieuwbare energie en decentrale opwek, CO2-reductie en ontwikkelingen als elektrisch vervoer vragen om een andere rol voor grote energiebedrijven. Nuon zoekt daarom voortdurend naar nieuwe oplossingen die ervoor zorgen dat onze klanten in goede handen zijn. Daarvoor ontwikkelen we niet alleen diensten en producten, maar zoeken we ook de samenwerking op. Zo maken we het met Solease mogelijk om zonnepanelen te huren, ondersteunen we jong talent bij ondernemerschap door de sponsoring van Amsterdam Center for Entrepreneurship. Maar ook intern vragen we via ons Nuon Next-platform onze collega’s met inspirerende ideeën te komen op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

Op 21 april tijdens de Get in the Ring-challenge op het Nuon hoofdkantoor streden zes finalisten om de hoofdprijs. De start-ups boden elk een bijzondere, vernieuwende én slimme oplossing voor de klanten van Nuon. Ecoisme uit Oekraïne geeft bijvoorbeeld een seintje als je je strijkbout aan hebt laten staan, Cohere regelt je energiehuishouden automatisch en Solarmonkey laat je het maximale uit je zonnepanelen halen. Maar ook meer educatieve insteek ontbrak niet: Hyko leert kinderen energie te besparen en met GreenerU maak je inzichtelijk hoe duurzaam je leeft. De zesde finalist was het Amerikaanse Jasmine Universe, dat ervoor zorgt dat je apparaten in je huis van afstand kunt bedienen. Solarmonkey werd tweede en GreenerU won de derde prijs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.