Ads Top

App voor voordelig duurzaam laden nu beschikbaar

Vanaf vandaag kan iedere elektrische rijder voordelig en duurzaam opladen met de slim-laden app van Eneco-dochter Jedlix. De gratis app koppelt het opladen van de elektrische auto aan het beschikbare aanbod van duurzame energie: de auto wordt geladen als er veel stroom uit hernieuwbare bronnen als zon en wind beschikbaar is.

De app werkt eenvoudig: de gebruiker stelt zijn gewenste vertrektijd in en de app zorgt ervoor dat de auto op dat tijdstip volledig geladen is, waarbij zoveel mogelijk duurzame energie geladen wordt. De gebruiker profiteert van de lagere marktprijs op momenten dat er veel duurzame energie opgewekt wordt. Bijvoorbeeld ’s nachts, als er veel aanbod is van windenergie. Op die manier kan dagelijks eenvoudig tot een euro aan oplaadkosten bespaard worden. Het afrekenen van de laadtransactie gaat via de bestaande laadpas. De Jedlix-app houdt de besparingen bij en keert deze uit aan de gebruiker.

Als er veel auto’s tegelijkertijd ‘slim’ geladen worden dan vormen zij samen een grote flexibele buffer voor duurzame energie. Hierdoor kunnen pieken in het elektriciteitsnet vermeden worden. Zo helpen deelnemers mee het elektriciteitsnet stabiel te houden én duurzame energie optimaal te benutten.

Iedereen met een volledige elektrische auto of plugin-hybride kan de app gebruiken bij een van de ruim 400 geschikte laadpunten van EVnetNL in Nederland. Later dit jaar zal de app werken op alle 3000 publieke laadpunten van EVnetNL. Daarnaast onderzoeken moederbedrijf ElaadNL en Jedlix, in het kader van Living Lab Smart Charging, de effecten van slim laden voor de energieproductie en het lokale elektriciteitsnet. De dienst zal de komende tijd ook beschikbaar komen op andere laadnetwerken en voor thuis laden, direct via de auto.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.