Ads Top

Strijd om de groenste campusflat

Maar liefst 24 studentenflats op de UT-campus hebben zich aangemeld voor de ‘Sustainabattle’: competitie voor de meest energiebewuste en -zuinige flat. Om de spanning erin te houden, wordt het energieverbruik van alle flats online gedeeld. Ook met plannen voor het verbeteren van hun flat, kunnen studenten punten scoren. De battle, onderdeel van de Living Smart Campus, loopt één maand.

‘Are you ready to rumble?’ Met deze woorden zweepte projectleider Martijn Zomerplaag de deelnemende teams op, tijdens de kickoff bijeenkomst in het openluchttheater op de UT. Een bijeenkomst bedoeld als ‘energizer’ voor de competitie die een maand duurt. Studentenflats op de campus houden via een 'Wattcher' hun energieverbruik bij. Het gaat om het laagste verbruik, maar er tellen meer factoren mee: heeft de flat ook meegedacht over duurzame aanpassing?

De winnende flat kan trots de vlag uithangen van de meest duurzame campusflat, krijgt een zuinige koelkast en geld om een spetterend feest te organiseren. Sustainabattle is een van de zes projecten van de Living Smart Campus, waarin de campus wordt benut voor verschillende experimenten op het gebied van ICT, health en duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.