Ads Top

Eerste turbine windpark Kattenberg-Reedijk geïnstalleerd

De bouw van het RWE Windpark Kattenberg aan de A58 tussen Tilburg en Eindhoven draait op volle toeren. Vandaag is de eerste van in totaal vier windturbines met succes geïnstalleerd.

De vier windturbines met een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen van 10 megawatt, worden er 8500 Nederlandse huishoudens voorzien van groene stroom. "Ook al ben ik al bij een groot aantal windenergieprojecten betrokken geweest, de installatie van de eerste windturbine voelt altijd als iets bijzonders.” vertelt Rick van Mensvoort, manager constructions bij RWE International. "Het weer zat mee en daarom konden we de windturbine in minder dan een week opbouwen. Het is natuurlijk imposant om te zien als een 150 meter hoge windturbine in elkaar wordt gezet.

Als het weer goed blijft kunnen we iedere week een windturbine installeren. De onderdelen van de windturbines worden geassembleerd met behulp van een kraan met een hijsvermogen van 600 ton. Bij gunstige weersomstandigheden duurt de bouw van een windturbine ongeveer drie dagen: één dag voor de assemblage van de torensecties, een dag voor de installatie van de gondel en de derde dag worden de rotorbladen gemonteerd. Gemiddeld duurt het drie dagen om de kraan te demonteren en weer bij de volgende windturbinepositie op te bouwen. Om zoveel mogelijk files te voorkomen proberen we zoveel als mogelijk voor en na de spits te werken en worden de onderdelen ’s nachts aangevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.