Ads Top

Nieuwbouw iGent op Technologiepark is 'pronkstuk inzake duurzaamheid'

De Universiteit Gent opent op het Technologiepark in Zwijnaarde de nieuwbouw iGent. Het gebouw is bijzonder energiezuinig.

iGent is een nieuwbouw voor de 500 medewerkers van de dienst UGent TechTransfer en de vakgroepen Informatietechnologie (INTEC) en Elektronica en Informatiesystemen (ELIS) van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Ook onderzoekers van imec en iMinds die verbonden zijn aan deze vakgroepen zullen er werken.

iGent is uitgerust met laboratoria, leszalen en een datacenter, gedeeld door de centrale directie Informatie- en Communicatietechnologie en de beide vakgroepen.

Duurzaamheid geldt als rode draad in het project. Met onder meer een doorgedreven isolatie en zonwerende beglazing, op de zuidgevel een installatie met zonnepanelen die dient als vaste zonwering en stroomopwekker voor het gebouw, een systeem van passieve nachtkoeling voor de kantoren, vraaggestuurde verlichting, en de recuperatie van de restwarmte van het datacenter voor de verwarming van het gebouw, is het gebouw bovendien bijzonder energiezuinig (K29/E55).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.