Ads Top

Gasunie ondertekent Green Deal Infranatuur

De Nederlandse biodiversiteit en de kwaliteit daarvan gaat hard achteruit. Maar er zijn ook mogelijkheden om onze biodiversiteit te behouden en versterken. Nederland beschikt namelijk over een dicht netwerk aan infrastructuur, zoals wegen, spoorlijnen, leidingen, dijken en waterwegen, enzovoort. Samen met andere eigenaren van infrastructuur, (rijks)overheid, vertegenwoordigers uit de bouwsector en verschillende waterschappen, gaat Gasunie zich inspannen om biodiversiteit rondom haar infrastructuur te bevorderen.

Hans Coenen, directeur Corporate Strategie en Portfolio Management, ondertekende daartoe vorige week de Green Deal Infranatuur. Hans: "Gasunie probeert bij haar werkzaamheden zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met biodiversiteit. We schakelen daarom bijvoorbeeld vaak plaatselijk natuurverenigingen in als we ergens werkzaamheden moeten uitvoeren, zodat we zoveel mogelijk rekening kunnen houden met lokale flora en fauna. Ook hebben we met Wageningen UR een driejarig onderzoek uitgevoerd naar de leefomgeving van bijen rondom onze infrastructuur. Ons aansluiten bij deze Green Deal is voor ons dan ook een logische stap, het past bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn benieuwd wat we van de andere partijen kunnen leren, en naar hoe we Nederlandse infrastructuur gezamenlijk beter kunnen inzetten ten behoeve van biodiversiteit."

De Green Deal is ondertekend door: Arcadis, ENGIE Infra & Mobility, Gasunie, Gemeente Tilburg, Grontmij,  Heijmans, Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Rijkswaterstaat), ProRail, Provincie Noord-Brabant, Provincie Noord-Holland, TenneT, De Vlinderstichting (initiatiefnemer van Infranatuur), Vitens en de Waterschappen Vallei en Veluwe, Aa en Maas, Rivierenland, Rijn en IJssel, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Hoogheemraadschap van Rijnland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.