Ads Top

Voortgang schadeafhandeling NAM

Bij NAM staat de teller van het aantal schademeldingen na aardbevingen sinds de aardbeving op 16 augustus bij Huizinge op zo’n 5000 totaal. In dit totaal zitten nieuwe meldingen, maar ook meldingen van extra scheuren bij bestaande schadegevallen. Door NAM is met zo’n 2230 mensen een bezoekafspraak gemaakt en zijn ruim 2100 personen daadwerkelijk bezocht. Zo’n  965 schademelders hebben een taxatierapport ontvangen en ruim 650 schademeldingen zijn afgehandeld.
NAM heeft afgelopen week in samenwerking met de gemeente in het gemeentehuis van Loppersum het Regionaal Informatiecentrum Gaswinning geopend. Het centrum is van maandag tot en met woensdag is geopend van 8.30 uur tot 16.30 uur, op donderdag van 8.30 uur tot 18.00 uur (van 15.00 uur tot 18.00 uur is er een medewerker van NAM aanwezig) en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur. Na de recente bevingen had NAM al tijdelijke informatiepunten geopend in de gemeenten Loppersum en Eemsmond. Deze informatiepunten hebben volgens bezoekers in een behoefte voorzien. Om het grote aantal schademeldingen sneller af te kunnen handelen zet de NAM extra taxateurs in.
De bevingen houden verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld. In Noord-Nederland worden sinds 1986 aardbevingen geregistreerd, die door deskundigen in verband worden gebracht met gaswinning. Het KNMI heeft een nauwkeurig meetnetwerk opgezet waarmee deze bevingen worden geregistreerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.