Ads Top

Duurzaamheid en sport in nieuw Transportium

Het TranSportium is meer dan een sportlocatie. Het is een centrum voor innovatie en duurzaamheid, gedragen door de top- en breedtesport en ondersteund door bereikbaarheid. Bedrijven en instanties met de thema’s voeding, wetenschappelijk onderzoek en gezondheidszorg worden samengebracht met sport. En sport is niet alleen ijssport, maar er komen ook faciliteiten voor meerdere indoorsporten zoals turnen, basketbal, zaalvoetbal, atletiek, etc. Innovatie van de sporten en een interactieve beleving van de sporten voor het publiek maken onderdeel uit van het concept. Alles komt samen in een centraal gedeelte van het TranSportium dat Avenue of Innovation heet, een plek die ook zeer aantrekkelijk is voor het bezoekend publiek.
De samenwerkende bedrijven hebben elk op hun eigen terrein veel nationale en internationale ervaring. Bouwconcern Dura Vermeer is een topspeler in de Nederlandse bouwindustrie met grote ervaring in de ontwikkeling en realisatie van complexe en duurzame bouwprojecten. Siemens is een internationale technologische wereldspeler op het gebied van duurzame energie, grote sportprojecten, medische beeldvorming & diagnostiek en gebouwentechniek.
Royal HaskoningDHV is een toonaangevend internationaal advies- en ingenieursbureau dat wereldwijd projecten uitvoert op onder andere het gebied van gebouwen en stadions, infrastructuur, planning en transport. De drie bedrijven hebben de afgelopen decennia al nauw met elkaar samengewerkt en weten wat zij aan elkaar hebben. Deze samenwerking vormt de basis van vertrouwen die bij een dergelijk ambitieus project onontbeerlijk is.
Het TranSportium is een van de drie projecten dat meedingt in de tender van de KNSB en NOC*NSF voor de ‘Schaatsaccommodatie voor de Topsport’, zoals die onlangs is uitgeschreven. Het besluit over welke locatie voor Nederlandse topsporters en talenten in het langebaanschaatsen, shorttrack en kunstschaatsen vanaf 2016 de internationale topwedstrijden mag huisvesten, wordt 28 mei van dit jaar genomen. De initiatiefnemers van het TranSportium menen dat hun concept de beste kansen maakt, juist ook omdat naast de topfaciliteit de ambitie verder reikt dan alleen de schaatssport.
Het TranSportium vereist een investering van ruim 200 miljoen euro. De drie samenwerkende bedrijven hebben een solide businessplan opgesteld met een gezonde exploitatie waarvoor ook,
gezien de uitstraling, investeerders belangstelling tonen. Het project wordt volledig privaat gefinancierd.

Twee 400 meter ijsbanen, een topmedisch centrum, een hotel, innovatieve bedrijven, duurzame ontwikkeling en een uitstekende bereikbaarheid. Dat is het unieke concept voor het TranSportium, gelegen langs Rijksweg A12 tussen Zoetermeer en Bleiswijk. Het centrum wordt de nieuwe economische motor voor de Randstad en biedt een platform voor innovatie met internationale allure. Het TranSportium is een plan van bouwconcern Dura Vermeer, technologiebedrijf Siemens Nederland en advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Een plan dat in de race is als nieuwe topsportlocatie van de KNSB en NOC*NSF en zal Nederland op de kaart zetten als moderne topsportnatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.