Ads Top

Enexis steunt Goeie Peer

Enexis is 1 maart 2013 gestart met de pilot Goeie Peer. Dit project is een initiatief van Stichting Natuur & Milieu in samenwerking met Enexis en Liander. Goeie Peer is een innovatief concept waarbij slimme energiemeters gekoppeld worden aan een online spaarprogramma. Het doel van Goeie Peer is om energiebesparing voor consumenten aantrekkelijker te maken. De deelnemers krijgen gratis inzicht in hun actuele energieverbruik en worden uitgedaagd om energie te besparen. Wie bespaart, verdient ‘Spaarperen’ en kan die inruilen voor leuke en duurzame producten.
Enexis selecteert voor de pilot klanten die geregistreerd staan met een slimme meter. Zij ontvangen een brief met een unieke code om in te loggen op www.goeiepeer.nl​ Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven via de nieuwsbrief​ De pilot loopt tot 1 september 2013. Hierna kan iedereen meedoen die een slimme meter in huis heeft.
Fossiele brandstoffen worden schaarser en ons klimaat lijdt onder de uitstoot van broeikasgassen. We kunnen de  schaarste helpen tegengaan en de schadelijke gevolgen van CO2 beperken door energie te besparen en meer duurzame energiebronnen in te zetten. Enexis investeert hierin zodat de levering van stroom en gas blijft aansluiten bij de eisen van de tijd. De slimme meter geeft inzicht in de energiestromen en helpt bij efficiënter gebruik van energie: waar is veel energie nodig en waar juist minder? ​

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.