Ads Top

Ruim 150 huishoudens wijken Breda aangesloten op slim net

Ruim 150 huishoudens in de wijken EasyStreet en Meulenspie in Breda zijn officieel aangesloten op een slim energienet. Dit betekent dat zij gebruik maken van een slimme wasmachine, zonnepanelen voor het opwekken van eigen stroom en een energiecomputer waarop precies te zien is wanneer energieverbruik het meest duurzaam of goedkoop is. De officiële starthandeling van de huishoudens op het slimme net vond op 6 maart plaats in het Chassé Theater Breda door wethouder Selçuk Akinci van de gemeente Breda samen met Verdi Heinz, deelnemer uit de wijk Meulenspie.
De pilot met ruim 150 deelnemende huishoudens in de wijken EasyStreet en Meulenspie in Breda maakt onderdeel uit van 'Jouw Energie Moment'. In deze pilot werkt netbeheerder Enexis in samenwerking met duurzame energieleverancier Greenchoice aan het ontwikkelen van een net dat klaar is voor de energiebehoefte van de toekomst: een slim systeem dat energie met behulp van (ICT)technologie zo efficiënt mogelijk verdeelt.
In opdracht van Enexis en Greenchoice heeft CGI een centraal energiemanagementsysteem voor de beide woonwijken ontwikkeld. Kiesmarvin geeft de verbruikers inzicht in hun eigen energieverbruik. De slimme wasmachines zijn geleverd door Indesit. In de pilot worden huishoudens gestimuleerd om (nog) bewuster met energie om te gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.