Ads Top

Essent succesvol in commerciële segment

De strategie van Essent in het commerciële segment is in 2012 verder uitgerold en succesvol geweest. Waardering voor onder andere klantenservice, dienstverlening en smart energy-producten (Mijn E) hebben ertoe bijgedragen dat Essent 194.000 nieuwe klanten heeft verwelkomd. Uitdagende marktomstandigheden en de invoering van de kolenbelasting hebben negatieve impact op het productiepark, waardoor Essent een eenmalige afboeking van 1,7 miljard euro heeft gedaan, zo laat het bedrijf vandaag weten.
In 2012 is de netto-omzet van Essent gestegen naar 5,9 miljard euro (5,8 miljard in 2011). Naast eerder genoemde ontwikkelingen hebben ook successen op de zakelijke markt en optimaal portfoliomanagement een positieve bijdrage geleverd aan het operationeel resultaat van Essent. Het bereikte operationeel resultaat (228 miljoen euro) ligt in lijn met dat van 2011 (245 miljoen euro).
In 2012 is een groeiend aantal consumenten van energieleverancier gewisseld. Hoewel ook Essent merkt dat consumenten vaker overstappen naar een andere leverancier is het aantal nieuwe klanten van Essent sterk gegroeid met 194.000 (elektriciteit: 103.000, en gas: 91.000). Consumenten hebben steeds meer behoefte aan simpel en eenvoudig inzicht in energieverbruik en -kosten. Met haar producten en dienstverlening helpt Essent klanten om hun energierekening te verlagen.
Essent is zogenoemde cocreatie-trajecten gestart met diverse externe partijen. Bij deze unieke manier van werken, worden denkkracht en samenwerking gecombineerd om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Zo werd samen met klanten onder andere de Iwattmeter en de Snapp bedacht; 2 apps die inzicht geven in energieverbruik. Ook op de grootzakelijke markt zorgde deze vernieuwende aanpak voor verduurzaming. Essent werkte daarbij samen met onder andere DutchView (studiocomplex), de Euroborg en grote partijen als Mebin en de ZiggoDome.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.