Ads Top

Schiphol Group steunt KLM met lancering van intercontinentale vluchten op biobrandstof

Schiphol Group heeft samen met de Port Authority of New York and New Jersey en KLM en Delta Air Lines de lancering bekendgemaakt van een reeks intercontinentale vluchten van KLM op tweede generatie biobrandstof - een primeur. Deze tweede generatie biobrandstof wordt gemaakt van afgewerkt frituurvet en heeft geen negatieve invloed op de biodiversiteit en voedselvoorziening.
In het kader van de start van deze serie intercontinentale vluchten op duurzame biobrandstof opende Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, in het bijzijn van Jan Peter Balkenende, voormalig Minister President en voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition, Camiel Eurlings, Managing Director KLM en Jos Nijhuis, CEO Schiphol Group, de Green Space op de E-pier op Schiphol. Hierin wordt een impressie gegeven van de diverse duurzame initiatieven van Schiphol en KLM.
Daarna is een KLM B777-200-toestel vliegend op biobrandstof vertrokken naar Terminal 4 op John F Kennedy Airport als start van de serie wekelijkse biofuel vluchten van John F Kennedy Airport naar Amsterdam Airport Schiphol. Meer gebruik van biobrandstof in de luchtvaart beperkt de CO2-voetafdruk van de sector en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.