Ads Top

Eteck neemt warmteprojecten over van Gelre Flevo Warmtekracht

Per 1 maart neemt Eteck Energie Bedrijven uit Waddinxveen een 25-tal projecten over van Gelre Flevo Warmtekracht BV (WKK). Het betreft lokale energiesystemen voor duurzame warmte. De projecten liggen verspreid over Gelderland en Flevoland. Het betreft in totaal bijna 1700 woningen.
Eteck is bijzonder verheugd met deze overname. De nieuwe projecten passen uitstekend binnen de bestaande portefeuille en binnen de groeidoelstellingen van Eteck. Het totaal aantal gecontracteerde (exploitatie)aansluitingen van Eteck komt hiermee boven de 6.000.
Eteck is een relatief jonge onderneming in de energiemarkt en specifiek actief in de markt van lokale, collectieve energiesystemen voor koude en warmte, ondertussen al zo’n 13 jaar. De onderneming heeft in deze periode ruim 50 installaties gerealiseerd waarvan bij de meeste sinds jaren het beheer en onderhoud wordt verzorgd. Vanuit deze ervaringen zijn de laatste jaren de eerste energie exploitaties verworven en gerealiseerd.
Naast ontwikkeling en realisatie van nieuwe projecten is Eteck momenteel actief met het verwerven en overnemen van bestaande exploitaties van derden. Onder de titel “recovery” worden minder presterende systemen gerenoveerd zodat de energieprestatie wordt verbeterd en projecten eventueel verder worden verduurzaamd. De afgelopen maanden heeft Eteck een 4-tal projectportefeuilles van derden overgenomen en de verwachting is de komende periode nog een aantal overnames te kunnen effectueren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.