Ads Top

Ploumen waardeert Indonesische inzet voor duurzame palmolie

Nederland verwelkomt de inzet van Indonesië om de productie van palmolie verder te verduurzamen. Daarover sprak minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking donderdag met de Indonesische viceminister van Handel, de heer Bayu Krisnamurthi. ‘Palmolie is een van de belangrijkste exportproducten van Indonesië, en Nederland is een van de grootste afnemers’, aldus Ploumen. ‘Nog te vaak gaat de palmolieproductie ten koste van onvervangbaar regenwoud. Certificering van palmolie door Indonesian Sustainable Palm Oil kan een eerste stap zijn richting de internationale standaarden van de Roundtable of Sustainable Palm Oil.’
Ploumen en Krisnamurthi spraken ook over het investeringsklimaat in Indonesië. De Indonesische economie kent een robuuste economische groei van meer dan 6 procent per jaar, voor een belangrijk deel dankzij buitenlandse investeringen. Van de Nederlandse Topsectoren hebben er vier Indonesië aangemerkt als focusland: Agrifood, Tuinbouw, Water en Life Science & Health. Met diverse programma’s in het kader van ontwikkelingssamenwerking werkt Nederland samen met Indonesië aan verbetering van het investeringsklimaat in deze sectoren. ‘Dat creëert kansen voor ondernemers in beide landen’, aldus Ploumen.
Later dit jaar reist minister Ploumen naar Indonesië om de handels- en ontwikkelingsrelaties verder te verstevigen. Viceminister Krisnamurthi is in Nederland voor de Pasar Malam in Den Haag die woensdag door minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken werd geopend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.