Ads Top

Nuon buffer Diemen garandeert stadwarmte

Nuon heeft grootschalige opslag voor stadswarmte in Diemen geopend. De drukhoudende warmtebuffer in Diemen is een van de grootste ter wereld en zorgt ervoor dat we onze centrales veel efficiënter kunnen inzetten. Vanaf nu hoeven de centrales van Nuon in Diemen niet meer continu te draaien om warmte te kunnen leveren.

Op een feestelijke bijeenkomst gaven wethouders Lex Scholten van Diemen en Tjeerd Herrema van Almere, samen met Nuon Warmte-directeur Alexander van Ofwegen en Nuon projectmanager Willeke Kloosterman, het symbolische startsein voor de ingebruikname van deze warmtebuffer.

Een bijzonder moment: de warmtebuffer van 50 meter hoog, 26 meter breed en met een inhoud van 22.000 m3 is gereed en in gebruik genomen. In de buffer wordt heet water tot 125 graden Celsius onder druk opgeslagen, om te gebruiken voor stadsverwarming. Deze stadswarmte is afkomstig van de Nuon warmtekrachtcentrales in Diemen en wordt gebruikt voor het verwarmen van huishoudens in Diemen, Almere, IJburg en Amsterdam Zuidoost.

"Door heet water op te slaan in de warmtebuffer, zijn we beter in staat om het aanbod van restwarmte en de vraag van onze warmteklanten op elkaar af te stemmen", vertelt Alexander van Ofwegen. De directeur van Nuon Warmte is erg blij met de nieuwe aanwinst. "Hierdoor kunnen centrales flexibel worden ingezet in combinatie met het wisselende aanbod van wind- en zonne-energie. Dat leidt tot een CO2-reductie en maakt de inzet van de centrales kostenefficiënter. Bovendien dragen wij met onze stadsverwarming bij aan de verduurzaming van de gemeenten waarin we actief zijn."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.