Ads Top

Sparrow: nieuwe staande warmtepomp

Weheat slaat de vleugels uit. Na het succes van de Blackbird komt het Brabantse bedrijf met een nieuwe staande warmtepomp die Sparrow gaat heten. Het design en alle technische specificaties worden officieel onthuld op de openingsdag van de VSK-beurs in de Jaarbeurs Utrecht op 6 februari.

De succesvolle, liggende Blackbird 8 kW warmtepomp krijgt er dus een broertje bij. De innovatiekracht bij Weheat heeft het afgelopen jaar geresulteerd in een nieuw, staand model warmtepomp met een vermogen van 6 kW. Het nieuwe model belichaamt Weheats visie op innovatie en efficiëntie, voortbouwend op de succesvolle eigenschappen van de Blackbird. De warmtepompen zijn compact, stiller, gemakkelijk aansluitbaar en bovendien is de installatietijd ten opzichte van traditionele warmtepompen een stuk sneller: installatie binnen één dag.

Tipje van de sluier Het design en alle technische specificaties van het nieuwe, staande model worden tijdens de VSK op 6 februari onthuld. De Sparrow kent net als de Blackbird een monoblock-systeem, heeft een EPP-behuizing, is all-electric-ready en werkt op basis van propaangas, waarmee een watertemperatuur van 70 graden kan worden bereikt. Er zijn nog meer overeenkomsten want ook de Sparrow kan via een portal en app met behulp van 4G worden uitgelezen en heeft diverse functies ter ondersteuning van de installateur en de gebruiker. Zo kunnen installateurs en klanten op afstand aanpassingen doen. De 100% Nederlandse warmtepomp is geschikt voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen.

Mus Sparrow betekent mus in het Engels. Kleine, flexibele vogels die bekendstaan om hun veerkracht en eenvoud. De mus is typisch Nederlands en veel voorkomend. De mus - de Sparrow - staat tevens symbool voor het compacte en efficiënte warmtepompmodel; een weerspiegeling van het kleine formaat en de wijdverspreide aanwezigheid. De eenvoud van de naam past goed bij een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar product.

Blackbird Stiller. Slim. Efficiënt. Dat maakte de in 2023 geïntroduceerde Blackbird van Weheat niet

zomaar een warmtepomp. De volledig in Nederland ontwikkelde innovatie met een uniek, liggend design, is ideaal voor plaatsing op platte daken en vrijwel onzichtbaar. Maar de Blackbird is ook ideaal voor installateurs, want de pomp is licht, gemakkelijk aan te sluiten en op afstand te configureren en uit te lezen. Eind 2023 werd het duizendste exemplaar geproduceerd door Weheat.

Nominatie VSK Award Naast de Sparrow presenteert Weheat op de VSK ook buffer- en boilervaten en natuurlijk ook het succesmodel de Blackbird. Tijdens de VSK beurs is er ook een mogelijkheid om een Blackbird te winnen. Ook is Weheat’s Blackbird genomineerd voor een VSK Award 2024.

Weheat is tijdens de VSK beurs in de Jaarbeurs te vinden op standnummer 12.F060.

EINDE PERSBERICHT

Over Weheat

Technologie, toewijding en versnelde transitie naar een fossielvrije samenleving – dat is waar Weheat voor staat. Dit Nederlandse bedrijf met wortels in de high tech is gespecialiseerd in hoge kwaliteit warmtepompen, met de Blackbird als eerste succesnummer. Deze warmtepomp, met een uniek horizontaal en compact design, is niet alleen stil, maar dankzij de 4G-verbinding ook smart. Met behulp van algoritmes zorgt de Blackbird voor een optimale en zuinige verwarming van iedere woning. Behalve smart is de Blackbird ook duurzaam, met een klimaatvriendelijk propaangas (R290) als koudemiddel en recyclebare EPP-behuizing (Expanded Polypropylene). Midden in de Brabantse Brainport regio zet Weheat zich met haar team van zeventig werknemers in voor het toegankelijk maken van duurzame oplossingen. Ontwikkeld in Nederland, geproduceerd in Nederland, maar met internationale ambities. Begin 2024 presenteert Weheat de opvolger van Blackbird, genaamd Sparrow: een staand warmtepompmodel van 2-6 kW.

Weheat is opgericht in 2021 als dochteronderneming van Wefabricate dat industriële productieprocessen innoveert; een snelgroeiend bedrijf in de maakindustrie dat wereldwijd klanten bedient in onder andere de high-tech, energie- en medische sector. De hoge focus op efficiëntie en kwaliteit van Weheat vindt hier dan ook haar oorsprong en geeft een grote voorsprong bij de fabricage en opschaling van de productie van warmtepompen. He

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.