Ads Top

ING reageert op brief van Milieudefensie

ING heeft gereageerd op de brief van Milieudefensie waarin de bank aansprakelijk wordt gesteld voor de vermeende bijdrage aan klimaatverandering.

ING is het met Milieudefensie over veel zaken eens. ''We zijn het erover eens dat er urgent actie moet worden ondernomen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden, zoals vastgelegd in het akkoord van Parijs. Ook zijn we het erover eens dat het een taak van ons allemaal is om de transitie naar een economie met weinig CO2-uitstoot te realiseren en dat wij als bank hierin een rol spelen.
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze algehele strategische richting en we werken hieraan door middel van veel verschillende initiatieven binnen de hele organisatie'

'Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze algehele strategische richting en we werken hieraan door middel van veel verschillende initiatieven binnen de hele organisatie', zegt Steven van Rijswijk, CEO van ING. 'We zijn net zo bezorgd over het klimaat als Milieudefensie en we hebben altijd goede, constructieve gesprekken met hen gevoerd. Daar hebben we ook van geleerd en inspiratie uit gehaald. We willen het gesprek graag voortzetten. Maar als het nodig is, zullen we uiteraard onze aanpak ook in de rechtbank toelichten.'

ING was een van de eerste grote internationale banken die zich verbonden aan de doelstellingen van het akkoord van Parijs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.