Ads Top

Luminus en Google tekenen een nieuwe stroomafnameovereenkomst ​

Luminus zal de groene stroom van twee nieuwe windparken met een totale capaciteit van 25,2 MW aan Google leveren. De overeenkomst voorziet in de aankoop en levering van koolstofarme elektriciteit over een periode van 12 jaar. De levering van de elektriciteit start uiterlijk in 2026 en zal ingezet worden voor de activiteiten van Google in België. Het is al de tweede PPA tussen de twee bedrijven.

Dankzij deze stroomafnameovereenkomst - een PPA is een bilaterale overeenkomst tussen een producent en een verbruikend bedrijf - zetten de twee bedrijven een nieuwe stap in de energietransitie. Luminus zal Google duurzame energie leveren van twee windparken in Henegouwen, samen met de bijbehorende garanties van oorsprong.

Deze projecten zullen worden ontwikkeld in samenwerking met Activent Wallonie, dat de investering voor zijn rekening neemt. 51% zal in handen zijn van Luminus en de overige 49% van 5 Waalse intercommunales: CENEO, IEG, IPFBW, SOFILUX en IDEFIN. Luminus is verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie van de projecten. Luminus zal de PPA beheren en is verantwoordelijk voor het beheer van de balans van de windparken.

Luminus schat dat deze PPA de uitstoot van bijna 6.000 ton CO2 per jaar zal voorkomen (meer dan 70.000 ton gedurende de looptijd van het contract, gelijk aan de CO2-uitstoot van het jaarlijkse gas- en elektriciteitsverbruik van meer dan 19.000 huishoudens).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.