Ads Top

Nieuw elektriciteitsverdeelstation Zuilichem 'onderdeel van complexe puzzel'

Bommelerwaard is een nieuw elektriciteitsstation rijker. Deze maand is het nieuwe elektriciteitsverdeelstation Zuilichem officieel in bedrijf gegaan. Dit station is een belangrijk onderdeel van de complexe puzzel in de regio. Zo is de nieuwbouw essentieel om het bestaande station in Zaltbommel te ontlasten, dat niet meer aan de groeiende energievraag kon voldoen.

De vraag naar energie in de regio Bommelerwaard neemt steeds meer toe. Daarom breidt Liander het elektriciteitsnet uit in het westelijke deel van de Bommelerwaard. Om deze uitbreiding te realiseren werken Liander, Qirion en TenneT samen aan verschillende projecten in de regio.

Door de realisatie van onderstation Zuilichem kunnen de regelstations Leuven en Poederooien van station Zaltbommel worden losgekoppeld.

In totaal is er zes jaar gewerkt aan de bouw van het nieuwe station in Zuilichem. Daarnaast zijn er ook uitbreidingen gerealiseerd aan het bestaande station in Zaltbommel. Hoewel het station nu helemaal klaar is, worden er nog een aantal werkzaamheden uitgevoerd aan het omliggende net. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in juni dit jaar afgerond zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.