Ads Top

3 miljoen extra voor aanpak energiearmoede in Arnhem

Het verminderen van energiearmoede blijft topprioriteit in Arnhem. Door de onvoorspelbare energieprijzen en inflatie, worstelen zo'n 10.000 huishoudens in Arnhem om hun energierekening te betalen. Sinds de herfst van 2021 heeft de Arnhemse Aanpak Energiearmoede zich gericht op het ondersteunen van deze huishoudens, en met succes. De gemeente wil deze aanpak nu voortzetten.

Dankzij inzet van energiecoaches, buurtklussers, een witgoedregeling en wijkopbouwwerkers rondom het thema energie, met acties als schoollessen, aanbellen en op pleinen aanwezig zijn, hebben 3.500 huishoudens directe ondersteuning ontvangen. Daarbovenop hebben 2.700 jongeren les gekregen over energiegebruik. Op de aanpak kreeg de gemeente van geholpen huishoudens veel positieve reacties.

Het doorzetten van de regeling kan door de specifieke uitkering voor energiearmoede van 2,2 miljoen van het Rijk. Daarnaast voegt de gemeente vanuit het Nationaal Programma Arnhem-Oost 2 miljoen toe, waarvan 0,8 miljoen beschikbaar is gesteld voor de aanpak in 2024.

Met deze financiële steun wil de gemeente de ingezette koers voortzetten en nog meer huishoudens helpen om hun energielasten te verlichten. De gemeente streeft ernaar om Arnhemmers de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om duurzamer en financieel gezonder te leven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.