Ads Top

Ecowende in zee met Robin Radar

DHI’s MUSE sensorintegratie- en kunstmatige-intelligentiesysteem (AI) voor de herkenning van diverse diersoorten en MIDO’s stroomopwekkende drijvende platform FLORA 1, zullen worden ingezet in Ecowendes toekomstige windpark op zee.

Door deze technologieën te combineren, kan Ecowende het geavanceerdste raamwerk van systemen tot nu toe inzetten voor het monitoren van vliegende vogels en vleermuizen bij windparken op zee. Daarmee kan de impact die dergelijke windparken hebben op de natuurlijke wereld beter worden ingeschat, net als de effectiviteit van Ecowendes ecologische innovaties.

Om de dataverzameling van Ecowende te verbeteren, draaien de driedimensionale (3D) MAX-radarsystemen het hele jaar door en in alle weersomstandigheden. Ze leggen data vast en ordenen die tegelijkertijd in een informatieve en intuïtieve interface. Deze inzichten vormen de basis voor real-time en strategische analyse. Een goed begrip van vogelgedrag is noodzakelijk om de kans op botsingen te beperken door de turbines langzamer te laten draaien of zelfs stil te zetten als de omstandigheden daarom vragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.