Ads Top

Eneco en Chubu Electric Power sluiten overeenkomst over verkoop belang in Ecowende

Eneco heeft een akkoord gesloten met het Japanse Chubu Electric Power voor de verkoop van een belang van 30 procent in Ecowende, een samenwerkingsverband tussen Eneco en Shell. Ecowende ontwikkelt een grootschalig windpark op zee met minimale impact op de natuur. Eneco wil de opbrengst van de verkoop investeren in andere duurzame energieprojecten en zo de energietransitie versnellen.

Nu bezit Eneco nog 40 procent van Ecowende. Na de transactie is dat 10 procent. Chubu heeft dan 30 procent in handen. Ecowende won in december 2022 de aanbesteding voor het windpark, dat op zo’n 53 kilometer voor de kust ter hoogte van IJmuiden komt. Dat park wordt in harmonie met de natuur gebouwd en kan uiteindelijk 760 MW leveren aan het Nederlandse elektriciteitsnet, genoeg om zo’n 3 procent van de huidige Nederlandse stroomvraag te vergroenen. Volgens de planning zal het windpark in 2026 in gebruik worden genomen.

De transactie moet nog door de relevante (mededingings)autoriteiten worden goedgekeurd voordat die kan worden afgerond. Die afronding wordt in het tweede kwartaal van 2024 verwacht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.