Ads Top

Nieuw opleidingstraject voor monteurs servicepartners Essent

Essent lanceert een nieuw en innovatief intern opleidingstraject voor het opleiden van monteurs. Hiertoe worden deelnemers vanuit mPower, het carrièrecentrum voor de servicepartners van Essent, versneld opgeleid tot installatie- of service- en onderhoudsmonteurs. De opleiding bestaat uit een intensief traject van zes maanden waarbij kwaliteit en kennis van theorie en praktijk centraal staat. Na afronding van het trainingstraject gaan deelnemers zelfstandig ‘het veld’ in als volwaardig monteur.

Het trainingstraject wordt landelijk gefaseerd uitgerold binnen het netwerk. Gestart wordt met de ‘heating’ partners; Energiewacht, Energiewacht West en Volta NXT. Deelnemers met een afgeronde opleiding op zak zijn verzekerd van een baan bij één van deze servicepartners. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt van technisch geschoold personeel wordt hiermee voorzien in een groeiende behoefte. Ook ondersteunt het de missie van Essent om de energietransitie te blijven versnellen en iedereen daarin een stap verder te helpen.

Het opleidingstraject is ontwikkeld door de servicepartners zelf in samenwerking met het ROC Koning Willem 1 College. Met de eerder gehouden pilots eind 2023 heeft Essent de eerste ervaringen kunnen opdoen en is het de bedoeling dat het traject landelijk gefaseerd wordt uitgerold. Het programma duurt zes maanden en wordt als eerste gestart op locaties in Rotterdam, Enschede, Assen en Schinnen. Het is ontworpen voor mensen die gemotiveerd zijn om te werken als installatie-, of service- en onderhoudsmonteur, maar nog niet over de benodigde ervaring en/of certificaten beschikken. Er zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden aan de opleiding. Deelnemers krijgen direct een arbeidscontract bij één van de servicepartners van Essent en ontvangen vanaf dag één salaris.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.