Ads Top

1,7 miljoen nieuwe zonnepanelen in gebied Stedin

In 2023 lieten 145.00 consumenten voor een capaciteit van 599 megawattpiek aan nieuwe zonnepanelen aansluiten op het elektriciteitsnet van netbeheerder Stedin (Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland). Omgerekend zijn dit zo’n 1,7 miljoen nieuwe zonnepanelen in een jaar tijd. Dit is bijna een half miljoen panelen meer dan het jaar ervoor en daarmee een nieuw jaarrecord.

In totaal hebben 594.698 consumenten in het verzorgingsgebied van Stedin zonnepanelen. Al deze zonnepanelen helpen mee om de CO2-uitstoot verder omlaag te brengen. Samen hebben ze een vermogen van 2,1 gigawattpiek. Op een zonnige dag om 12.00 uur levert dat genoeg elektriciteit op om in één klap alle woningen in Zuid-Holland van elektriciteit te voorzien.
 
In een paar jaar tijd is Nederland uitgegroeid tot een wereldwijde koploper wat betreft zonnestroom per hoofd van de bevolking. Dat succes komt onder andere door de salderingsregeling, waarbij de consument de teruggeleverde zonnestroom rechtstreeks van zijn verbruik mag aftrekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.