Ads Top

Safran, Luminus en Enersol huldigen een windturbine en een carport met 3.000 zonnepanelen in op de site van Safran Aero Boosters in Herstal

Nieuwe installaties voor hernieuwbare energie, met een maximaal vermogen van 3 MW, bestaande uit een windturbine van 105 meter hoog, geëxploiteerd door Luminus, en een carport van meer dan 3.000 zonenpalalen die Enersol op de parkeerplaats heeft geïnstalleerd, zijn onlangs in gebruik genomen.

Achterin het industrieterrein installeerde Luminus een windturbine van 105 meter hoog. Safran Aero Boosters en Luminus hebben een overeenkomst getekend voor de installatie van een windturbine op het terrein van het bedrijf, die zal worden geëxploiteerd door Luminus en waarvan de groene stroom voornamelijk zal worden gebruikt door Safran Aero Boosters. Zodra de testfase is afgerond, zal de windturbine 10 procent van de elektriciteitsbehoefte van Safran Aero Boosters dekken.

Er werden door Enersol ook 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd op de parkeerplaats. De lokaal geproduceerde energie wordt ter plaatse verbruikt en is goed voor 10 procent van de elektriciteitsbehoefte van het bedrijf. Deze panelen bevinden zich in verstedelijk gebied en hebben geen invloed op de biodiversiteot. Bovendien maken de panelen deel uit van een carport die gebruikt wordt door de werknemers van het bedrijf en waar 88 laadpalen werden geïnstalleerd door Mobilize Power Solutions (een dochteronderneming van de Enersol-groep).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.