Ads Top

Voor 4 op de 10 kiezers speelt duurzaamheid grote rol bij keuze politieke partij

Over een maand zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Voor 4 op de 10 kiezers speelt duurzaamheid een grote rol bij de keuze voor een politieke partij, blijkt uit een flitspeiling van ASN Bank. Toch zegt slechts 1 op de 5 kiezers een goed beeld te hebben van de duurzaamheidsstandpunten van de partijen. Daarom publiceert ASN Bank de Duurzame Kieswijzer. Hierin staan de standpunten van 6 partijen op een rij over 16 belangrijke duurzaamheidsthema’s van deze verkiezingen.

Voor bijna de helft van de kiezers is stemmen een manier om invloed te hebben op een duurzamere wereld, blijkt uit de flitspeiling. De peiling laat zien dat ruim een kwart van de kiezers zich hiervoor verdiept in de duurzaamheidsstandpunten van een politieke partij. Bijvoorbeeld door naar de partijwebsite te gaan of het verkiezingsprogramma door te nemen. Omdat lang niet iedereen de tijd hiervoor neemt, heeft de bank het voorwerk gedaan.

Uit de flitspeiling blijkt verder dat kiezers onder de 30 jaar duurzaamheid nog belangrijker vinden dan de oudere kiezers. Ook vinden meer jongvolwassenen dat ze met hun stem invloed hebben op een duurzamere wereld (54%). Van de vijftigers vindt 42% dat. Jonge kiezers hebben ook meer behoefte aan inzicht in de duurzaamheidsstandpunten van de politieke partijen (47% t.o.v. 39% van alle kiezers).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.