Ads Top

Limburgse vloeibare brandstoffenverdeler Comfort Energy Group neemt meerderheidsbelang in Nederlandse Future Fuels

Comfort Energy Group, één van de grootste brandstoffenverdelers van België, neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse Future Fuels, producent en verdeler van zogenaamde Blauwe Diesel, een duurzame brandstof op basis van afval en restoliën, zoals frituurvet, die behandeld wordt met waterstof. Blauwe Diesel vermindert aanzienlijk de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof ten opzichte van klassieke diesel. “Dit is voor ons en onze klanten een erg belangrijke stap”, zegt Tom Lambert, CEO van Comfort Energy Group. “Door dit partnership zijn we uitstekend gepositioneerd om tegemoet te komen aan de noodzakelijke en groeiende vraag naar duurzame, vloeibare brandstoffen. Blauwe Diesel biedt bedrijven nu al de mogelijkheid om stapsgewijs te verduurzamen, want het is meteen beschikbaar én betaalbaar.” Comfort Energy Group geeft geen financiële details vrij over de instap in Future Fuels.

Comfort Energy Group, een bedrijvengroep onder het Limburgse investeringsplatform Hasco Invest, schakelt een versnelling hoger in de energietransitie. In de ambitie om meer duurzamere vloeibare brandstoffen te verdelen, neemt het bedrijf een meerderheidsbelang in Future Fuels, met hoofdkantoor in het Nederlandse Friesland. Future Fuels heeft onder de merknaam ‘Blauwe Diesel’ een innovatieve duurzame vloeibare brandstof ontwikkeld.

Blauwe Diesel wordt samengesteld op basis van twee bestanddelen: een HVO (hydrotreated vegetable oil) en de meest hoogwaardige diesel. HVO is een met waterstof behandelde (plantaardige) afvalolie. Frituurvet is een voorbeeld van een afvalolie. Hoe hoger het percentage HVO in de Blauwe Diesel, hoe duurzamer de brandstof. Blauwe Diesel is EN590 genormeerd en Future Fuels is als bedrijf ISCC gecertificeerd (International Sustainability & Carbon Certification). Het beantwoordt dus aan de Europese criteria van duurzaamheid. Voor alle duidelijkheid: Blauwe Diesel is geen biodiesel en bevat ook geen biodiesel.

'Op dit moment is het voor heel veel bedrijven onmogelijk om meteen de omslag naar hernieuwbare energie te maken. Het is duur of de nieuwe technologieën staan nog niet op punt. Daarom geloven wij in Blauwe Diesel: het is een duurzame oplossing die nu meteen beschikbaar is. Bedrijven kunnen op een betaalbare en haalbare manier stapsgewijs hun CO2-emissies terugdringen. We gaan onze klanten nog beter kunnen helpen in het verantwoord verduurzamen van hun activiteiten,' zegt Tom Lambert, CEO Comfort Energy Group.

Dat Blauwe Diesel wel degelijk minder CO2 uitstoot, bewijzen de cijfers. In 2022 heeft Future Fuels met de totale verkoop HVO maar liefst 111 miljoen kilogram CO2 bespaard. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse CO2-uitstoot van ruim 13.000 Nederlanders.

Blauwe Diesel en HVO zijn geschikt voor alle dieselmotoren. Motoren of ketels hoeven trouwens niet te worden aangepast. Ook voor de 1,5 miljoen Belgische gezinnen van Comfort Energy Group die hun huis verwarmen met vloeibare brandstof is dit een betaalbare en haalbare oplossing die op korte termijn kan worden ingezet.
 
Future Fuels is in Nederland geen onbekende speler in vloeibare brandstoffensector. De laatste jaren onderging het bedrijf een forse evolutie en ontpopte zich tot pionier in duurzame vloeibare brandstoffen. In 2015 introduceert het zijn duurzame dieselbrandstof, die sterk ingezet wordt in de transport- en landbouwsector tot de scheepvaart en de wegenbouw. Future Fuels stelt 32 mensen tewerk.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.