Ads Top

Mijlpaal voor Brabant en Limburg: 8.000ste laadpunt voor elektrische auto’s

Het 8.000ste openbare laadpunt voor elektrische auto’s in Noord-Brabant en Limburg is een feit. Een dezer dagen plaatste Vattenfall dit laadpunt aan de Akkerwinde 2 in Sint-Oedenrode (gemeente Meierijstad). Hiermee hebben de provincies Noord-Brabant en Limburg in de afgelopen drie jaar 8.000 laadpunten beschikbaar gemaakt.

De meeste laadpunten die vanaf 2020 in opdracht van de provincies Noord-Brabant en Limburg zijn geplaatst, staan in ’s-Hertogenbosch (586), Maastricht (408), Oss (280), Oosterhout (260), Roosendaal (260) en Meierijstad (234). Door het plaatsen van de 8.000 laadpunten is er in de provincies Noord-Brabant en Limburg nu één openbare laadpaal per vijf elektrische auto’s. In totaal zijn er nu ruim 14.000 openbare laadpunten beschikbaar.

Sinds 2020 werken Noord-Brabant en Limburg opnieuw samen met Vattenfall InCharge. Daarbij richten zij zich onder andere op het proactief plaatsen van laadpalen. Dit is belangrijk omdat het aantal elektrische rijders sterk toeneemt. Tegelijkertijd heeft Nederland, naast schaarste op het elektriciteitsnetwerk, te maken met een tekort aan installateurs. Om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan wordt van tevoren ingeschat waar de laadpalen komen. Met een slim datamodel maakt Vattenfall de verwachte laadbehoefte per gemeente inzichtelijk. Zo kan bijvoorbeeld met verkoopcijfers van elektrische auto’s en veranderingen in het aantal inwoners een geschikte laadlocatie worden vastgesteld.

Naast de grootschalige proactieve uitrol vinden er meer laadinnovaties in Noord-Brabant en Limburg plaats. Zo worden de laadpalen voorbereid om in de toekomst elektriciteit van de auto via de laadpaal terug te leveren aan het elektriciteitsnet; het zogenoemde Vehicle2Grid of bidirectioneel laden. Ook de innovatie laden zonder laadpas (Plug & Charge) waarbij een auto herkend wordt door de laadstekker zal in de toekomst voor meer gebruiksvriendelijkheid zorgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.