Ads Top

Flexteam Warmtetransitie Drenthe van start

Het Flexteam Warmtetransitie Drenthe is officieel van start. Doordat gemeenten in de provincie Drenthe last hebben van arbeidstekort hebben de Drentse gemeenten de handen ineen geslagen en een gezamenlijk team opgezet. Dit team helpt de gemeenten bij het aardgasvrij maken van woningen en gebouwen.

Het Flexteam, een idee van de Vereniging van Drentse gemeenten,  heeft drie kerntaken waar het zich de komende maanden op gaat richten. Het team ontwikkelt plannen om woonwijken aardgasvrij te maken, schrijft een plan van aanpak voor Verenigingen van Eigenaren en stelt een warmtebronnenatlas samen als referentie voor lokale overheden. Daarnaast worden ook nog enkele losstaande projecten opgepakt.  

De overgang van aardgas naar klimaatvriendelijke energie is ingewikkeld. Hier is specifieke kennis voor nodig, maar door de krappe arbeidsmarkt is gekwalificeerd personeel lastig te vinden. Om deze reden is het Flexteam in het leven geroepen. Gemeenten kunnen zodoende flexibel gebruik maken van een team dat klaar staat wanneer men ze nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.