Ads Top

CrossWind installeert laatste windturbine van offshore windpark Hollandse Kust Noord

Vorige week is de 89e windturbine geïnstalleerd van Hollandse Kust Noord, wat een van Nederlands meest innovatieve offshore windparken zal worden. Met innovaties als drijvende zonnepanelen en een demonstratiefabriek voor waterstof op zee.

Windparkontwikkelaar CrossWind, aannemer Van Oord en windturbinefabrikant Siemens Gamesa Renewable Energy vieren hiermee de succesvolle installatie van de laatste windturbine, een belangrijke mijlpaal op weg naar de voltooiing van dit duurzame energieproject op de Noordzee.

Van Oord is in oktober 2022 begonnen met de installatie van de funderingen van het offshore windpark. Met de plaatsing van de laatste turbine binnen een jaar, ligt CrossWinds aannemer op koers om van Hollandse Kust Noord een van de snelst geïnstalleerde windparken in zijn soort te maken.

Het windpark ligt op schema voor voltooiing eind dit jaar; de laatste test- en inbedrijfstellingswerkzaamheden worden de komende weken uitgevoerd. Als het windpark klaar is, zullen de 69 turbines van CrossWind elk 11 MW vermogen opwekken, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 759 MW. Het windpark produceert dan minstens 3,3 TWh per jaar. Deze jaarlijkse productie van groene stroom komt overeen met 2,8% van de elektriciteitsvraag in Nederland en staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 1 miljoen huishoudens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.