Ads Top

Tweederde van de Nederlanders is bezig om huis te verduurzamen

Meer dan 8 op de 10 Nederlanders denken weleens na over duurzaamheid bij de aanschaf van een meubel, apparaat of andere zaken voor de woning. Bijna twee op de drie geeft aan al een of meerdere dingen te hebben gedaan om te verduurzamen. Mensen met een koopwoning hebben binnen nu en twee jaar een verbouwing van de woning op de planning staan. Een belangrijk moment om met verduurzaming aan de slag te gaan. Dat blijkt uit onderzoek van de vt wonen&design beurs, waar dit jaar de verduurzaming van huizen centraal staat in het Huis&Energie district.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Nederlanders als het gaat om het veranderen of verbouwen van hun woning. Dit verschilt van kleine tot grote zaken. De populairste maatregelen in of aan de woning zijn het plaatsen van zonnepanelen, het beter isoleren van de woning en het aanschaffen van energiezuinige apparaten.
 
Mensen die hun huis nog niet hebben verduurzaamd geven daarvoor een aantal redenen. Zo denken veel mensen dat hun huis al duurzaam is. Of hebben de verduurzaming voor een later moment op de planning staan.

Die wens om te verbouwen leeft sterk in Nederland. Tweederde van de Nederlanders is niet voornemens om binnen nu en twee jaar te verhuizen. Maar 31 procent is wel van plan om iets in of rondom het huis te verbouwen. Het beter isoleren van het huis wordt daarbij genoemd als één van de prioriteiten.
 
Een kwart van de Nederlanders die niets gedaan hebben aan het verduurzamen van hun woning, geeft als reden aan dat ze het te duur vinden. Iets meer dan de helft van de Nederlanders zou met overheidssteun wel bereid zijn om de woning (nog meer) te verduurzamen. Onder mensen met een koopwoning ligt dit percentage zelfs op 61%. Die overheidssteun is er in de vorm van een ISDE-subsidie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.