Ads Top

Stedin vernieuwt netwerk in Amersfoort

Stedin is gestart met de vernieuwing en verzwaring van het elektriciteitsnet in de gemeente Amersfoort. Dat is hard nodig om aan de grote vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen.

Stedin ziet de afgelopen jaren een sterke groei in het elektriciteitsverbruik van consumenten en ondernemers door aanschaf van warmtepompen, elektrische auto’s, zonnepanelen en andere apparatuur. Hiervoor is veel meer capaciteit op het elektriciteitsnet nodig dan waarop het oorspronkelijke net is ingericht. Dit betekent dat er meer en dikkere kabels moeten worden aangelegd. Een klus die gefaseerd wordt uitgevoerd.

Stedin vernieuwt in de gemeente Amersfoort een flink aantal elektriciteitskabels, er komen vier nieuwe elektriciteitshuisjes (elektriciteitsstations) bij en 26 bestaande elektriciteitshuisjes worden omgebouwd naar nieuwe installaties. Deze verzwaring, het bouwen van extra elektriciteitshuisjes en het leggen van nieuwe kabels, is nodig omdat de vraag naar elektriciteit snel toeneemt.

Twee nieuwe hoogspanningsstations Amersfoort-Noord en Soest/ Baarn moeten zorgen voor meer capaciteit. Daarnaast bouwt Stedin vier verdeelstations en 400 middenspanningsruimten in de omgeving van Amersfoort. Het nieuwe station Amersfoort-Noord moet moet uiterlijk in 2030 klaar zijn. In Soest plaatst Stedin opnieuw transformatoren op station Soest 1 (Stadhouderlaan) om vanaf 2025 meer capaciteit te hebben in Baarn, Soest en Eemnes.

Voordat de werkzaamheden starten ontvangen de omwonenden een brief met meer informatie en licht Stedin ondernemers in. Gedurende de werkzaamheden blijven de winkels, de horeca en de woningen altijd (te voet) bereikbaar. Hulpdiensten kunnen altijd woningen bereiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.