Ads Top

Triodos Bank bovenaan ranglijst van meeste deals voor schone energie

Triodos Bank staat bovenaan de ranglijst van meeste deals voor schone energie door een bank gesloten, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerd rapport van Clean Energy Pipeline. De eerste plaats werd bereikt nadat de bank in 2022 140 deals had gesloten, met een totale dealwaarde van meer dan een half miljard dollar. Het betreft onder meer financieringen van windenergie op land, zonne-energie, batterijopslag, duurzame warmteprojecten, energiecooperaties van burgers en energie-efficiëntieprojecten.

Het rapport heeft tot doel de meest actieve arrangeurs in de schone energiesector onder de aandacht te brengen. Daarbij ligt de nadruk op het aantal transacties dat banken (mede)financieren en op de totale transactiewaarde.

Triodos Bank financierde in 1986 de eerste windturbine in Nederland en heeft inmiddels vele jaren naar eigen zeggen volop ervaring op het gebied van de financiering van duurzame energie.

De Clean Energy Pipeline-analyse omvatte de kredietverlening en ondernemingsfinanciering van de retail banking-tak van Triodos Bank NV, en investeringen gedaan door Triodos Investment Management. Enkele opmerkelijke transacties voor de bank in 2022 waren onder meer de bouw van het grootste thermische zonnepark in Nederland, lokale energiegemeenschappen en e-bike-infrastructuurprojecten in het Verenigd Koninkrijk, fotovoltaïsche zonne-energiecentrales in Spanje en projecten waardoor Belgische huishoudens kunnen profiteren van groene energie zonder te hoeven investeren in de installatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.