Ads Top

Twence en Cogas ontvangen subsidie van 17 miljoen voor Regionaal Warmtenet Twente

Cogas en Twence werken aan de ontwikkeling van een warmtenet in het stedelijk gebied van Twente. Subsidie vanuit de rijksoverheid is noodzakelijk om het Regionaal Warmtenet Twente (RWT) mogelijk te maken.

Er is 17 miljoen subsidie toegekend door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat voor de eerste stap van het RWT; 2.800 huishoudens in Hengelo aardgasvrij verwarmen.

Alle warmtebronnen zijn nodig om de regio aardgasvrij te maken. Alleen zon- en windenergie zijn niet genoeg. Een alternatief voor aardgas in het stedelijk gebied is een warmtenet. De wijk Wilderinkshoek staat in het Warmteprogramma van de gemeente Hengelo benoemd als eerste wijk die een alternatief voor aardgas aangeboden krijgt. Daarvoor is het Regionaal Warmtenet Twente een kansrijke optie. Het hoog-temperatuur warmtenet biedt voor oudere en minder goed geïsoleerde woningen een goede, betaalbare en duurzame oplossing. Ook bedrijven kunnen vanzelfsprekend aansluiten.

De Hengelose gemeenteraad heeft in april dit jaar het Warmteprogramma vastgesteld. Hierin is voor iedere buurt aangegeven welke logische alternatieven er voor aardgas zijn. Hieruit blijkt dat een warmtenet voor een groot deel

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.