Ads Top

Offshore windpark Hollandse Kust Zuid geopend

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag windpark Hollandse Kust Zuid officieel ingehuldigd en vierde de voltooiing van het tot nu toe grootste offshore windpark van Vattenfall samen met bestuurders van Vattenfall, BASF en Allianz. Op het strand van IJmuiden was voor de gelegenheid een levensgrote menselijke turbine opgesteld. De verwachte productie uit Hollandse Kust Zuid zal overeenkomen met het stroomverbruik van 1,5 miljoen huishoudens.

Hollandse Kust Zuid ligt in de Noordzee, zo’n 18 tot 36 kilometer uit de Nederlandse kust tussen Scheveningen en Zandvoort. De 139 turbines hebben een totale capaciteit van 1,5 GW. Hollandse Kust Zuid behoort daarmee tot de grootste offshore windparken ter wereld. Hollandse Kust Zuid is eigendom van Vattenfall, BASF en Allianz.

BASF streeft ernaar zijn uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 25 procent te verminderen en in 2050 netto-nul te bereiken. Het vervangen van fossiele elektriciteit door duurzaam geproduceerde elektriciteit is een belangrijke hefboom om de uitstoot verder terug te dringen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.