Ads Top

Internationale R&D-centrum van ENGIE in België groeit verder

Laborelec, het R&D-centrum voor elektrische technologieën van de ENGIE Groep, rekruteerde het afgelopen 1,5 jaar niet minder dan 64 nieuwe wetenschappers en onderzoekers om te beantwoorden aan de groeiende vraag naar onderzoek en operationele ondersteuning rond de nieuwste energietechnologieën, vooral op het vlak van hernieuwbare energie. Daarmee tekent het expertisecentrum in Linkebeek al zijn zevende opeenvolgende jaar van forse groei op.

Op woensdag 18 oktober 2023 bracht minister van Energie Tinne Van der Straeten een werkbezoek aan Laborelec, het primaire onderzoeks- en innovatiecentrum van de ENGIE Groep voor alles wat met elektriciteit te maken heeft. Daar maakte ze kennis met de experts die via hun werk rond wind- en zonne-energie, batterijopslag, elektrisch rijden, flexibiliteit en balancering van het elektriciteitsnet, slimme algoritmen en recycleerbare materialen vorm geven aan de toekomst van de energietransitie in Europa en daarbuiten.

Laborelec werd opgericht in 1962 met als missie om onderzoek te doen naar innovatieve nieuwe technologieën voor de Belgische elektriciteitssector. Vandaag, 61 jaar later, is het centrum actief over de hele wereld en heeft het naast de hoofdzetel in Linkebeek ook vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Chili.

Deze internationale uitbreiding van Laborelec is hoofdzakelijk te danken aan de steeds grotere rol van hernieuwbare energiebronnen in de wereldwijde energievoorziening. Daardoor ontstaat er een groeiende internationale behoefte aan wetenschappelijke expertise en geavanceerde operationele ondersteuning rond investeringen in en de installatie, exploitatie en het onderhoud van o.a. wind-, zonne- en batterijparken en slimme energienetwerken. Dankzij zijn historische expertise en doelgericht rekruteringsbeleid kan Laborelec proactief inspelen op die behoefte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.