Ads Top

Samenwerking HyGear en Rijngas voor productie en afzet groene waterstof

HyGear, waterstoftechnologiebedrijf in Arnhem, en Rijngas uit Dinxperlo hebben kortgeleden een samenwerkingscontract getekend. Deze samenwerking zorgt voor een grotere waterstofproductie bij HyGear in Arnhem. Rijngas gaat het door HyGear geproduceerde groen gecertificeerde waterstof vermarkten binnen allerlei industrieën voor diverse processen en op elke schaal.

HyGear bouwt en levert wereldwijd waterstoftechnologie en produceert daarnaast in Arnhem (groene) waterstof. Rijngas verkoopt waterstof en neemt in deze samenwerking de geproduceerde groene waterstof af van HyGear. HyGear gaat de fill-site in Arnhem uitbreiden, om aan de sterk toenemende vraag te kunnen voldoen.

Met de overname van de waterstoftubetrailers van HyGear door Rijngas, is Rijngas nu ook in staat om nog grotere volumes te leveren, of deze beschikbaar te stellen als opslag of, om te testen. Ook kunnen bundels, tube- of flessentrailers voor derden worden afgevuld in Arnhem. HyGear en Rijngas werkten al langer succesvol samen: deze vernieuwde intensivering van de samenwerking zorgt voor een belangrijke invulling van ontwikkeling van de waterstofmarkt.

Voor kleine volumes past Rijngas een wisselconcept toe. Hierbij wordt gebruikgemaakt van 300 bar wisseltanks met een inhoud van 0,55 kg. De volgende stap is dat Rijngas waterstof levert in flessenbundels. Deze bundels bevatten 16 flessen van 300 bar, wat overeenkomt met ongeveer 16 kg waterstof. Rijngas heeft een groot park van deze bundels beschikbaar, en een goed logistiek netwerk om een optimale dienstverlening te verzorgen. Daarnaast kunnen waterstofdrukhouders met het ‘Easy Fill’ vulsysteem op iedere locatie worden gevuld. Dit gaat op basis van drukvereffening, vanuit waterstof bundels, zonder dat hier verdere utiliteiten voor nodig zijn. Voor grotere volumes zijn leveringen middels tube trailers mogelijk. Bij nog grotere volumes bestaat de mogelijkheid om met een on-site unit van HyGear lokaal waterstof te produceren.

“Het is vooral deze flexibiliteit en de mogelijkheid tot opschalen, wat de grote toegevoegde waarde is voor de waterstofmarkt. Niet pas over langere tijd, maar de combinatie tussen HyGear en Rijngas, maakt het nu direct mogelijk om waterstof in kleine tot grote volumes te leveren of lokaal te produceren.”, zegt Norbert Romijn, directeur Rijngas.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.