Ads Top

Prijs diesel blijft maar dalen

Consumentencollectief UnitedConsumers constateert dat de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) van Liquified Petroleum Gas (LPG) een lager punt heeft bereikt ten opzichte van de GLA begin 2022.

Met een prijs van 1,10 euro per liter, laat LPG Euro96 en Diesel verder achter zich.

Op 1 januari 2022 was de GLA voor LPG 1,139 euro per liter. Vergeleken met nu is dat een verschil van 0,039 euro. Na een roerige periode waarin de brandstofprijzen recordhoogtes behaalden, is de afgelopen maanden hierin een daling zichtbaar geworden.

Opvallend is dat LPG volgens de gegevens van UnitedConsumers, nu absoluut en relatief een stuk dieper de daling induikt ten opzichte van Diesel en Euro95. Op dit moment is de prijs per liter voor Diesel 2,11 euro en voor Euro95 2,27 euro. Deze brandstoffen steken met deze prijzen nog hoog boven de GLA op 1 januari 2022 uit.

De oorzaak van de dalende brandstofprijzen houdt nauw verband met de dalende olieprijs. Zorgen over een nieuwe recessie als gevolg van een afkoelende wereldeconomie, speelt een rol in de dalende olieprijs. De markt verwacht dat de vraag van olie zal afnemen.

De kans bestaat dat de daling doorzet, maar in welk tempo blijft moeilijk om te voorspellen. Een wereldeconomie waarin verschillende landen zoals de Verenigde Staten invloed hebben, zorgt dagelijks voor dynamisch en merkbaar verschil aan de pomp. Zo zorgt de duurdere Amerikaanse dollar ten opzichte van de Euro, nog altijd voor een gemiddeld hogere olieprijs dan voorheen op 1 januari 2022 het geval was.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.