Ads Top

Luminus windturbines bij Jan De Nul in Zelzate officieel ingehuldigd

Gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter, vice-eersteminister en minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne en minister van Energie Tinne Van der Straeten hebben twee windturbines onthuld die Luminus heeft gebouwd op het terrein van Jan De Nul Group in Zelzate.

Deze windturbines dragen bij tot de realisatie van het Code Zero programma van Jan De Nul Group, dat focust op zero emissions, zero accidents, zero breaches en zero waste.

Ook Jan De Nul speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Het bedrijf mag bij het grote publiek vooral bekend zijn als een civiel en maritiem bouwbedrijf, de wereldwijde uitdagingen op het vlak van energie en duurzaamheid zorgden de voorbije jaren voor een steeds bredere waaier aan activiteiten voor het bedrijf.

Zo verbindt Jan De Nul wereldwijd elektriciteitsnetwerken van verschillende landen door de installatie van interconnectoren, onderzeese kabels van wel honderden kilometers lang, om de vraag en aanbod van elektriciteit op elkaar af te stemmen. Maar ook werkt Jan De Nul met zijn gespecialiseerde schepen mee aan energieopwekking door de bouw van offshore windmolenparken, een industrie die de laatste jaren razendsnel evolueert, zowel technologisch als in omvang. Wereldwijd zijn er maar enkele bedrijven die dergelijke installaties volledig kunnen ontwerpen, ontwikkelen en bouwen, en daar is Jan De Nul er één van.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.