Ads Top

Delftse windenergie startup klaar voor de volgende stap

Met de 4,1 miljoen euro uit de voorgaande rondes heeft Kitepower haar mobile airborne systeem door kunnen ontwikkelen naar een volwassen en toepasbaar systeem.

De mobiele windmolens van Kitepower spreken tot de verbeelding. Een soort scheerlijn verbindt een zeecontainer met de kite, de vlieger cirkelt in achtjes waardoor energie wordt opgewekt. Eén container zal in de toekomst tot wel 150 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Kitepower zet hiermee het nalatenschap van Wubbo Ockels voort die zeer nauw betrokken was bij het ontstaan van Kitepower.Dze had al in 1993 het idee om via vliegers energie op te wekken. Na drie succesvolle pilots - waaronder een pilot met defensie - en negen versies van het Kitepower systeem is de Delftse startup naar eigen zeggen klaar voor de volgende fase: het op de markt brengen van het eerste mobile airborne windsysteem (AWES).

Kitepower wil uitgroeien tot een alternatief voor windmolens. Afgelopen twee decennia is de geïnstalleerde capaciteit van windmolens wereldwijd met 14% per jaar gegroeid. De levensduur van deze windmolens is 30-40 jaar, wat betekent dat het grootste deel rond 2050 vervangen moet worden. Het doel is om dat te doen met een groener alternatief. Het DDelftse systeem bestaat uit 90-95% minder materiaal dan vergelijkbare windmolens, de levensduur is langer en reparaties zijn goedkoper.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.