Ads Top

Zonnewarmte uit kunstgrasvelden

Op Sportpark Marslanden in Zwolle is de pilot gestart met een voetbalveld dat energie opwekt. De verwachting is dat een volledig voetbalveld in de toekomst in staat is om 200 woningen te verwarmen.

Het eerste kunstgrasveld is vrijdag 1 juli geopend door Arjan Spaans, wethouder van Energie en Klimaat van gemeente Zwolle.

Energie opwekken voor gebouwen en tegelijkertijd een koel veld voor voetballers. Dat is de theorie. In de praktijk gaat getest worden of een kunstgras sportveld zo’n duurzame energiebron kan zijn zonder dat het speelplezier wordt beperkt. In de komende periode wordt onderzocht wat het energierendement is van het nieuwe speelveld. Is de uitkomst positief, dan zal een groter veld ingericht en intensief getest worden op bespeelbaarheid en onderhoud.

Het veld is een van de elf praktijktesten die in Overijssel zijn geïnitieerd om nieuwe vormen van energieopwekking te ontwikkelen. In de komende maanden zal blijken of de pilot succesvol is en een slim en kansrijk alternatief om uiteindelijk aardgasloos te worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.