Ads Top

Variabele energietarieven laten lichte daling zien

Er komt voorlopig nog geen eind aan de onstuimige energiemarkt. De prijzen van energie zijn nog steeds ongekend hoog, maar de variabele energietarieven per 1 juli laten een lichte daling zien. Dit blijkt uit marktanalyse van vergelijkingssite Easyswitch.nl.

Tarieven voor stroom en gas lijken bij variabele modelcontracten voor nieuwe klanten, afhankelijk van de energieleverancier, te dalen. Tussen de 0,07 en 0,95 eurocent (per kuub/kWh) in vergelijking met de tarieven van variabele energiecontracten in juni 2022. Echter, consumenten die denken per 1 juli over te stappen om ‘goedkoper’ uit te zijn komen mogelijk bedrogen uit.

Energieleveranciers zijn, volgens de richtlijnen van het ACM, verplicht om de nieuwe tarieven van variabele energiecontracten minimaal een maand van tevoren bekend te maken.

Easyswitch.nl verwacht dat de tarieven van variabele energiecontracten vanaf augustus weer fors stijgen, aangezien de hoge prijzen van juni dan doorberekend zijn.

Het is daarom minder relevant wat er op 1 juli en 1 januari met de tarieven van variabele energiecontracten gebeurt. De prijzen worden steeds vaker maandelijks aangepast naar marktbewegingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.