Ads Top

Meer ruimte op het elektriciteitsnet dankzij groeperen laadpalen

In Haarlem gaat Liander samen met TotalEnergies Marketing Nederland en MRA-Elektrisch 120 publieke laadpunten gebruiken voor een nieuwe proef.

Samen onderzoeken de bedrijven hoe overbelasting van het net kan worden voorkomen ondanks het snelgroeiende aantal elektrische auto’s. Uiteraard met behoud van betrouwbare laadsessies.

Daarvoor groepeert TotalEnergies Nederland het gezamenlijke vermogen van deze 120 laadpunten en varieert daarvan de laadsnelheid. Bezitters van elektrische auto’s lezen op het deelnemende laadpunt dat de laadsnelheid kan variëren.

MRA-Elektrisch stelt 120 laadpunten beschikbaar voor de pilot, zodat TotalEnergies Nederland deze als één groep kan bundelen en op verzoek van Liander het gezamenlijke laadvermogen kort kan verlagen. Dat verzoek om flexbiedingen gaat naar marktpartijen via het GOPACS-platform*. De inzet van een groep laadpunten gebeurt in deze pilot voor het eerst.

De gezamenlijke laadvermogensvraag van de groep laadpunten wordt met 100 kW of meer verminderd. Dit is vergelijkbaar met de energiebehoefte van 100 stofzuigers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.