Ads Top

Groengasproducent Agradu verder onder de naam BioValue

Agradu BV krijgt per 18 juli een nieuwe merk- en handelsnaam: BioValue. Agradu opereert in de markt van biogas. Het bedrijf groengas en schone brandstoffen door het beheren en bouwen van biogasinstallaties. De oude naam staat nu nog voor Agrarisch Duurzaam. Door de snelle groei van de onderneming omschrijft dit niet meer de kernwerkzaamheden.

Het bedrijf is in 2008 ontstaan vanuit de agrarische sector. Toen lag de focus op het produceren van groen gas en duurzame elektriciteit vanuit mest en restproducten. De biogasinstallaties stonden destijds vooral bij veehouders of akkerbouwers op het erf.

Nu werkt BioValue ook aan projecten buiten de agrarische sector. Groengas productie is ook interessant voor investeerders en voorstanders van een duurzamere wereld. BioValue wil de CO2 uitstoot ten opzichte van fossiel aardgas met 79% reduceren en zoveel mogelijk duurzame energie en brandstoffen genereren.

De naam BioValue is op te delen in Bio en Value. Bio voor het duurzame aspect en Value voor de waarde die het levert in vorm van groene, schone energie. Dit is straks ook terug te zien in het logo, de kleuren en de website. De reden dat het woord ‘Group’ is terug te vinden in de nieuwe naam is omdat de onderneming meerdere biogasinstallaties onder zich heeft. BioValue verwacht dat de groei doorzet. De prognose voor dit jaar is 38 miljoen kuub geproduceerde biogas en ze verwachten dat dit in 2023 zelfs verdubbeld naar 76 miljoen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.