Ads Top

'Woningisolatie, slimmere verduurzaming dan zonnepanelen’

De energiecrisis zal flink verergeren per 1 juli aanstaande want dan maken energieleveranciers hun nieuwe, veel hogere tarieven bekend. De overheid stimuleert woningverduurzaming met BTW-verlagingen en subsidies maar dat heeft nog niet het gewenste effect.

Door de stijgende energietarieven kiezen steeds meer consumenten voor woningverduurzaming. De afgelopen jaren wonnen zonnepanelen aan populariteit. Naar schatting beschikt bijna één op de vier woningen in Nederland over deze energiebesparende maatregelen.

NDe consumentenorganisatie wijst klanten op de voordelen van woningisolatie. Isolatie is een goede manier om de energierekening te verlagen. Spouwmuur en dakisolatie leveren over het algemeen het meeste voordeel op. In de wintermaanden blijft de warmte langer in de woning hangen terwijl tijdens de warme zomermaanden koele lucht langer behouden blijft. Dat scheelt in de stookkosten,

Een ander groot voordeel om voor woningisolatie te kiezen, is omdat deze verduurzamingsvorm vanuit de overheid wordt gestimuleerd. Sinds januari dit jaar kunnen woningbezitters onder voorwaarden dertig procent subsidie krijgen als zij hun koophuis isoleren. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing ( ISDE ) kunnen zij een vergoeding aanvragen voor twee of meerdere isolatiemaatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en de plaatsing van dubbelglas, HR glas of triple glas. Deze vergoeding geldt alleen als deze maatregelen binnen hetzelfde kalenderjaar worden doorgevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.