Ads Top

Tibber betreedt Nederlandse markt

De Scandinavische energieleverancier Tibber betreedt de Nederlandse markt. Het bedrijf werkt met dynamische prijzen, waarmee de consument zijn energieverbruik kan afstemmen op de energieprijs van het moment. Dat gebeurt met een app.

Tibber is afkomstig uit Noorwegen en Zweden en is sinds 2020 ook actief in Duitsland. Na een testperiode, begin dit jaar, rolt de energieleverancier zijn diensten uit over heel Nederland.

De gemiddelde stroomprijs bij Tibber lag de afgelopen zes maanden naar eigen zeggen 41 procent lager dan de tarieven die grote spelers op de energiemarkt momenteel aanbieden.

Bij Tibber draaien we het bestaande model op de energiemarkt om, zo heet het. 'Wij verdienen niet aan stroom, maar bieden de consument de inkoopprijs per uur. De slimste, goedkoopste en groenste energie is de energie die je niet verbruikt.'

Naast groene stroom tegen inkoopprijzen levert Tibber slimme oplossingen in een app. Zo kun je bijvoorbeeld een elektrische auto koppelen aan de app, die automatisch bepaalt wanneer het het voordeligst is om op te laden. Daarnaast laten de inzichten en analyses in de app je zien hoe je stroomverbruik zich verhoudt tot dat van andere huishoudens, wat de meeste stroom verbruikt in je huis en waar je op kunt besparen. Hiermee krijgt de consument zelf controle en inzicht in zijn stroomverbruik.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.