Ads Top

Gazprom halveert toevoer gas aan Duitsland

Gazprom halveert vanaf woensdag de toevoer van aardgas aan Duitsland wegens onderhoud aan een turbine. De Federale Regering vermoedt dat er een andere reden is.

Azprom gaat vanaf woensdag nog minder gas leveren aan Duitsland via Nord Stream 1, maakte het Russische staatsbedrijf maandag bekend op zijn Telegram-kanaal.

Vanaf woensdag 7 uur 's ochtends wordt slechts 33 miljoen kubieke meter gas per dag door de pijpleiding verwacht. Dit is een aanzienlijke vermindering ten opzichte van de 40 procent die eerder was opgegeven.

33 miljoen kubieke meter gas zou neerkomen op een verdere halvering van de eerdere leveringen. Gazprom had het gasvolume al teruggebracht van 167 naar ongeveer 67 miljoen kubieke meter, als de reductie woensdag wordt doorgevoerd, zou slechts ongeveer 20 procent van de capaciteit van Nord Stream 1 worden gebruikt.

Bij de bouw van het compressorstation voor Nord Stream 1 zijn in totaal acht gasturbines geleverd, waarvan er slechts zes tegelijk nodig zijn. Twee turbines dienen als vervanging voor onderhoudstijden. Momenteel is er naar verluidt slechts één turbine onderweg van Canada naar Rusland, zeven turbines bevinden zich in Rusland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.